Nyheters
/
– Jag har inte ångrat detta en sekund!

– Jag har inte ångrat detta en sekund!

I dag har Stig Gammelsrød två Bauer T61 bevattningsvagnar på sin gård i Rygge i Østfold, Norge. Han är mycket nöjd med både dem och den service han får av återförsäljaren Grönt Maskin.

 

Bauer vagnar fungerar perfekt

 

Ute på det stora fältet med åkerbönor går vattenspridaren för fullt. Bevattningsvagnen är en Bauer T61 , som är den största i T-serien.

– Vi har två vagnar av den här typen, säger Stig Gammelsrød. Han har varit ansvarig för driften av Bjølsund Gård sedan 2001. – Jag köpte dem för tre respektive fyra år sedan och de fungerar alldeles utmärkt. Jag upplever Bauer vagnarna som pålitliga, solida och lättmanövrerade.

– Bauer bevattningsvagnar kommer från Österrike, som är ett land med långa traditioner inom industri och produktion, säger Tor Grimstad. Han är säljare av maskiner på Grönt Maskin. – Bauer är väldigt mån om att leverera produkter av bästa möjliga kvalitet, och det är vad deras bevattningsvagnar handlar om. Man kan se det på hur vagnarna är konstruerade; på allt från användning av fasta råvaror i chassit till datorn som utgör styrenheten.

Vi på Grönt Maskin har sålt Bauervagnar i mer än tio år, och varken våra kunder eller vi har haft några problem med dem. Allt vi har upplevt är några små justeringsfel från fabriken då och då. Och dem har vi enkelt kunnat rätta till.

 

Var får du vattnet ifrån?

– Det kommer från Vansjø. Vi pumpar den nästan upp till E6:an och ut i en å som är ca. 1 mil lång och som rinner förbi precis här nere på väg ut mot fjorden. Längs med ån finns ett pumphus som tar ut vatten till medlemmarna i ledningsnätet. Så det vi gör är att lägga till extra vatten till floden för att förhindra att den blir torr på sommaren. Detta har även lett till mycket öring i den nu.

 

Fick du Bauervagnen levererad enligt överenskommelse?

- Ja det gjorde jag. Nu hade jag kontaktat Grönt Maskin och kommit överens om vilka vagnar jag skulle ha långt innan vattensäsongen startade, så det var inga problem. Och om du ger dem gott om tid att leverera, finns det vanligtvis några rabatter att hämta också.

Varför valde du att handla hos Grönt Maskin?

Vi har haft kontakt med dem i många år, svarar han. – En av anledningarna till det är att de förutom bevattning även är specialister på grönsaksmaskiner; både när det gäller skördare, planteringsmaskiner och såmaskiner. Ja, i allt som har med radkultur och grönsaker att göra. De har mycket bra folk där, som jag efterhand har blivit väl bekant med. Jag är mycket nöjd med servicen och samarbetet med dem.

Alla bevattningsvagnar tillhandahålls av Grönt Maskin

 

Gammelsrød har ett driftssamarbete med två grannar, och totalt har de 13 bevattningsvagnar.

– Alla har handlat på Grönt Maskin och hos deras föregångare Harald Bjerkes Eftf., säger han. – De äldsta vagnarna är nästan 30 år gamla och av det märke som Grönt Maskin bar tidigare. Men eftersom det inte fanns något som tydde på att Bauervagnen skulle vara sämre så var det naturligt för mig att investera i Bauer när mina gamla vagnar skulle bytas ut mot nya. Och jag har inte ångrat mig en sekund.

 

Att vattna gräset är vår första prioritet

Bjølsund Gård är 46,5 hektar och dessutom hyr Gammelsrød mellan 80 och 90 hektar för odling av spannmål, potatis och grönsaker och inte minst gräs.

– Vi sysslar med mjölkproduktion så att odla gräs är väldigt viktigt och vår högsta prioritet när det kommer tillbevattning, förklarar han. Sedan kommer vattningen av potatis och grönsaker, och till sist våra spannmålsfält. Detta är prioriteringsordningen här på gården. Jag vattnar ofta spannmålen lite tidigt på säsongen när vi fortfarande har bra kapacitet. Men så småningom måste säden segla sitt eget hav.

Grönt Maskin handlar om livsmedelsproduktion

– Våra kunder ansvarar för landets livsmedelsproduktion och det är viktigt för oss alla att spannmålen, grönsakerna och deras gräs växer bra, framhåller Grimstad. – Då är bra bevattning viktigt och det är här vi på Grönt Maskin bidrar till större skörd. Vi arbetar därför varje dag med att förbättra vår service och tittar på hur vi kan vara mer användbara för våra kunder. Exempelvis ska bevattningsvagnen du har köpt av oss vara klar för drift när du får den. 

Så vi har lagt några timmar i förväg på att kontrollera att den är helt i sin ordning, sett till att den är förbered och uppställd med rätt vattenkanoner och munstycken. Detta gör att du kan börja vattna direkt, och du slipper ringa oss senare för att justera eller reparera något som var fel på vagnen från början. Och om det här är din första bevattningsvagn, ger vi dig självklart grundlig upplärning i hur man använder den.

– Hos Grönt Maskin får man snabbt ordnat det mesta

 

För mig är det jättebra att Grönt Maskin finns i närheten, säger Gammelsrød. – Är det något jag behöver kör jag dit och hämtar det på fem minuter. Där har de ett enormt reservdelslager, och man kan snabbt få ordnat det mesta. Allt detta betyder mycket för mig.

– På Grönt maskin upplever jag mycket bra och snabb service. Det gäller både bevattningsvagnarna och grönsaksmaskinerna jag har köpt av dem. Det är därför jag är lojal mot Grönt Maskin. De tär heller ingen nackdel att de är en avdelning av Felleskjøpet, med den extra seriositet och soliditet det innebär, ler Stig Gammelsrød.

Spännande nyheter

Avveckling av RJ Maskiner AB

Berätta mer

Vi svarar aldrig: "Nej, det går inte!"

RJ Maskiner är bland skandinaviens största på lantbruksmaskiner och utrustning för allt som har med radkultur att göra. Med dem får du utrustning för allt från jordbearbetning, precisionssådd och plantering – till skörd, sortering, packning och annan efterbehandling. 

Berätta mer

Från tallskog till potatisfält

Even har stora ambitioner för växtproduktion på Silkebækken. 2021 ökade han produktionen genom att använda ett nytt odlingsfält. Åkern har zonindelning som de flesta andra potatisbönder bara kan drömma om.

Berätta mer

– Jag har inte ångrat detta en sekund!

I dag har Stig Gammelsrød två Bauer T61 bevattningsvagnar på sin gård i Rygge i Østfold, Norge. Han är mycket nöjd med både dem och den service han får av återförsäljaren Grönt Maskin.

Berätta mer

Allt vi gör handlar om mat

Det är kanske inte självklart i vårt namn, men allt vi på RJ Maskiner och Grønt Maskin gör har med livsmedelsproduktion att göra, säger försäljningschef Per Brun, och berättar ivrigt om hur företaget nu satsar ytterligare genom att erbjuda allt du behöver av maskiner och utrustning för potatisproduktion.

Berätta mer

DOWNS CropVision®

Is a new generation optical sorter for unwashed potatoes. Fitted with the latest technological innovations, it allows a qualitative sorting of the potatoes at high speed before sorting them (to 100t/h).

Berätta mer

Våra leverantörer